Нова национална литературна награда на името на Йордан Радичков учредиха от

...
Нова национална литературна награда на името на Йордан Радичков учредиха от
Коментари Харесай

Приз "Йордан Радичков" ще търси новия майстор на късия разказ

Нова национална литературна премия на името на Йордан Радичков учредиха от Община Берковица, оповестиха от фамилията на Радичков и издателство " Нике ". Тя ще бъде връчена за пръв път тази година - на 24 октомври, рождения ден на огромния писател от Северозапада, и ще бъде връчена на създателя на най-хубавия алманах с разкази.

Носителят на приза  " Йордан Радичков " ще се излъчва от петчленно жури с присъединяване на литературоведи, литературни критици, писатели и интелектуалци, които познават творчеството на Радичков или са работили с него. Глас ще имат и представители на Общината и на Министерството на културата.

В дебютното издание могат да вземат участие всички български създатели, издали алманах с разкази през последните 2 години . Голямата премия ще бъде парична награда от 2000 лв. и статуетка по претекстове от Радичкови произведения. Съответно с по 1000 и 500 лв. ще бъдат поощрени подгласниците му.

Първото жури, което ще търси новия занаятчия на късия роман е в състав: писателят Георги Господинов; проф. Инна Пелева - книжовен историк,  откривател на творчеството на Йордан Радичков; проф. Вера Ганчева; Горан Атанасов - ръководител на комисията по обучение и просвета в Община Берковица, и Силва Хачерян от Министерство на културата. 

Желаещите да се включат в състезанието създатели би трябвало да изпратят пет копия от своя алманах с разкази, кратка креативна биография, адрес, телефон и имейл за контакт на адрес: гр. Берковица, площад „ Йордан Радичков “ 4, Общинска администрация, „ За състезанието “. Срокът е до 31 юли тази година. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР